FLEXO TISAK BEZ KOMPROMISA

Tražite li najveće brzine osvjetljavanja, visoku učinkovitost, ponovljivost i pregršt dodatnih performansi? Nudimo vam kompletno rješenje – jedan od vrhunskih flexo sustava za osvjetljavanje ploča - Flexcel NX. S inovativnim hardverom, softverom i repromaterijalom dizajniran da vas besprijekorno služi godinama Flexcel NX sustav pružit će vam moćne performanse i iznad svega sigurnost u poslovanju. U korelaciji s GRAFIKnet uslugom i vrhunskom podrškom imat ćete najbolje rješenje u klasi za flexo tisak koji premašuje sva očekivanja.

Kodak-ova nagrađivana tehnologija tzv. SQUARESPOT Imaging Technology, dostupna samo u Kodak CTP sustavima omogućuje vam da postignete višu razinu stabilnosti, točnosti i pouzdanost, te osigurava kristalno čist otisak.

Vodeći makedonski proizvođač fleksibilne ambalaže svojom drugom investicijom u CTP sustav Flexcel NX dokaz je kvalitete ovog brenda. Razgovarajući s gospodinom Vladom Veljanovskim, direktorom i vlasnikom tvrtke Flexoprint iz Makedonije prenosimo vam njihovu priču.

Tvrtka Flexoprint osnovana je prije dvadeset godina, u vrijeme kad je slobodno tržište na ovim prostorima bilo novi pojam, te poslujete kao obiteljska tvrtka. Na kojim vrijednostima temeljite svoju poslovnu filozofiju? Kako su izgledali sami počeci vašeg poslovanja, kako je tekao rast, te koji su bili prijelomni trenutci u poslovanju tvrtke?

Svaki novi poslovni pothvat je težak, nepredvidiv i nosi puno rizika pa je stoga i pokretanje naše tvrtke Flexoprint 2003. godine obilježeno brojnim preprekama koje smo uspješno savladati. Od samih početaka poslujemo kao obiteljska tvrtka i neprestano ulažemo u usavršavanje naših zaposlenika, njihovu edukaciju i stručna znanja jer smatram da je konstantno i intenzivno ulaganje u obrazovanje jedna važna stanica na putu prema diferencijaciji na grafičkom i ambalažnom tržištu, kako u Makedoniji, tako i u regiji. To, kao i investiranje u nove tehnologije te implementiranje svjetskih trendova u grafičku i ambalažnu industriju, čine našu poslovnu filozofiju. Kvaliteta, odgovornost, brzina reakcije na nove tržišne izazove i mogućnosti, susretljivost prema kupcu, proaktivnost i orijentacija prema ulaganju doveli su do rasta Flexoprinta i njegova pozicioniranja kao kvalitetnog partnera u grafičkoj industriji.

Kojim proizvodnim kapacitetima trenutačno raspolažete i koje prednosti nudite svojim kupcima?

Jedna smo od vodećih tvrtki za proizvodnju fleksibilne ambalaže na makedonskom tržištu i našim kupcima nudimo brzu isporuku kvalitetnih rješenja i naprednih proizvoda, što će im omogućiti ostvarivanje dodane vrijednosti i konkurentne prednosti, odnosno opstanak i jače pozicioniranje na tržištu.

60bdeadc0418d743831672

Prehrambena industrija jedna je od rijetkih koja konstantno već godinama bilježi rast. Je li taj pozitivan trend vidljiv i u vašem razvoju proizvoda? Na koje ste industrije, uz prehrambenu, fokusirani? Koje proizvode i usluge nudite na tom polju?

Prehrambena industrija je tijekom posljednjih nekoliko godina i u Makedoniji zabilježila rast, što se odrazilo pozitivno i na razvoj našeg poslovanja. Značajan dio naših ulaganja bio je usmjeren prema strojevima i repromaterijalima za kvalitetni otisak i pripremni proces te smo na tom području poduzeli neke važne poslovne podvige. Također, usmjereni smo i prema farmaceutskoj i kemijskoj industriji i u tom segmentu planiramo daljnje poslovanje. Smatram da su potonja dva industrijska sektora još nepotpuno iskorištene niše u pogledu povezanosti i suradnje s grafičkom i ambalažnom industrijom, i stoga imamo prilično velik potencijal za daljnji razvoj upravo na tom području.

Na makedonskom ste tržištu prepoznati kao tvrtka koja intenzivno investira u svoje poslovanje. U koje ste segmente poslovanja ulagali proteklih godina i zašto?  

Ulaganje u nove, suvremene strojeve, tehnologiju i osposobljavanje stručnog kadra naš je prioritet! Dvojbe oko odabira novog CTP-a nije bilo. Prethodnik, također Flexcel CTP vjerno nas je služio više od 10 godina. Stoga smo odabrali novi Flexcel NX 3548 poluautomatski, jednostavan za korištenje i s impresivnom brzinom osvjetljavanja. Uz njega je stigao i Flexcel NX Wide Laminator, te softver Flexcel NX Central koji povećava učinkovitost proizvodnje tako da se više poslova može završiti u kraće vrijeme, time se štedi novac i vrijeme.  

Ali bitnije od same opreme pouzdan je partner koji će u svakom trenutku biti podrška nudeći kvalitetnu uslugu, edukaciju i savjetovanje, te povrh svega brzu uslugu servisa. A tu je naš dugogodišnji partner Grafik.net neprikosnoven osiguravajući podršku tijekom cijelog procesa instalacije – od edukacije pa do održavanja sustava – što je u današnjim dinamičnim poslovnim vremenima itekako bitno.

Primjerice, ako vam tijekom tiskarskog procesa stroj prestane raditi, pretrpjet ćete goleme gubitke ako dugo čekate na oporavak, a upravo Grafik.net zajamčeno pruža vrhunsku razinu tehničke i servisne podrške. Naposljetku, inovativni Flexcel NX sustav, koji se koristi u grafičkoj pripremi za fleksibilnu ambalažu, povećava kvalitetu proizvoda, smanjuje troškove proizvodnje te utječe na povećanje dobiti.

Sve to sustav Flexcel NX izdvaja se od konkurencije i trenutačno je jedan od najjačih sustava ove vrste na tržištu.

609e52dd1dac5012567141

S obzirom na današnje trendove i opseg poslovanja, u kojem smjeru planirate daljnji rast i razvoj?

Cilj nam je zadržati vodeću poziciju na makedonskom tržištu kada je u pitanju proizvodnja fleksibilne ambalaže, a želimo proširiti ponudu i na regionalna tržišta. S obzirom na konstantna ulaganja u implementaciju inovativnih tehnologija, kao i u edukaciju naših zaposlenika očekujemo daljnje diferenciranje u grafičkom i ambalažnom sektoru, odnosno ostvarenje konkurentske prednosti.

Što biste poručili čitateljima, proizvođačima i korisnicima ambalaže?

Uvjeren sam da regionalna ambalažna i grafička industrija imaju potencijala za daljnji rast i razvoj. On se krije u primjeni novih tehnoloških trendova, standardizaciji struke, ali primarno u otvorenosti prema novim ulaganjima. Ona moraju biti sustavna i popraćena proaktivnim pristupom kupcu. Važan je i odabir poslovnih partnera od povjerenja, koji vam mogu pružiti brzu i cjelovitu grafičku podršku da bi proizvodni proces tekao bez zastoja. Posebno bih želio dati preporuku kolegama iz marketinških agencija. Savjetujem im da svoje zaposlene educiraju jer brojne su prednosti koje im pruža tiskarska industrija. Kolegama u agencijama možemo pomoći u razvoju inovativnih grafičkih rješenja koja im osiguravaju konkurentsku prednost, veće zadovoljstvo njihovih klijenata kroz kvalitetno tržišno pozicioniranje. Mi smo u tiskarskoj industriji uvijek spremni dati podršku našim kolegama iz marketinških agencija jer samo sinergijskim nastupom prema kupcima možemo podići kvalitetu grafičke industrije kojoj treba dodatni polet, posebice danas u ovim pomalo otežanim gospodarskim uvjetima.

IMG 20231208 WA0010

Tagovi: Miraclon

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.