XTRA RJEŠENJA IZ KODAKA

Upoznajte KODAK XTRA CTP ploče.

Za vas imamo XTRA rješenja, a na vama je da još danas svoje poslovanje obojite u ZELENO!

Istovremeno smanjite otpad radi uštede troškova i zaštite okoliša jer - MANJE JE VIŠE!

Svi naši partneri konstantnim ulaganjem u tehnologije, proizvodne procese i samu proizvodnju ne samo da ispunjavaju želje i očekivanja kupaca već i smanjuju negativne utjecaje na okoliš na najmanju moguću mjeru poštujući tako ekološke, zakonske i druge regulative. S besprocesnim CTP pločama 6. generacije Kodak SONORA XTRA, u potpunosti eliminirate obradu te osim što smanjujete negativni utjecaj na okoliš, ostvarujete i mnoge benefite:

Eliminirate kemikalije

Za prolazak tradicionalno obrađenih ploča kroz razvijačicu potrebno je oko 0,1 litra kemikalija za razvijanje ploča po četvornom metru ploča. Nakon prebacivanja proizvodnje na “Process Free” obradu ploča, ne samo da se eliminira upotreba enormnih količina kemikalija potrebnih za obradu ploča, već i resursi koji se koriste za proizvodnju, pakiranje, isporuku, održavanje skladišnog prostora, praćenje zaliha, naručivanje, rukovanje spremnicima, te zbrinjavanje kemikalija uz zakonske obveze i očevidnike.
Na bazi potrošnje ploča do 50.000 m2/god ušteda na kemikalijama iznosi već od 4.000 litara.

Štedite vodu

Tradicionalno obrađene tiskovne forme u proizvodnom procesu moraju proći kroz razvijačicu i postupak razvijanja koji vodu koristi za ispiranje, razrjeđivanje koncentriranih kemikalija i čišćenje. Najviše se vode koristi tijekom ispiranja ploča, u prosjeku 14,7 litara vode po kvadratnom metru ploča.
Na bazi potrošnje ploča do 50.000 m2/god ušteda vode iznosi i do 500.000 litara.

Štedite energiju

Jednostavno rečeno, ploče bez procesa razvijanja omogućuju tiskarima da kompletno eliminiraju sustave za razvijanje iz svoje proizvodnje. Kod procesne kemijske obrade ploča termalni procesori ploča koriste u prosjeku 3,15 kWh za manje uređaje, te do 4,5 kWh za veće uređaje.
Na bazi potrošnje ploča do 50.000 m2/god, ušteda električne energije iznosi do 38.000 kWh.

iStock 000013692367XLarge

Štedite prostor + Štedite vrijeme + Štedite novac

Danas je vrhunska Kodakova ploča postala još bolja, brža, jednostavnija za rukovanje, te dosežući nevjerovatne kontraste otisaka. Pokriva sve segmente tiska:

  • Offset tisak, uključujući i tisak ambalaže za prehrambenu industriju
  • UV tisak
  • Visoko kvalitetni komercijalni tisak
  • VLF aplikacije
  • Heatset and coldset WEB tisak

Grafik.net vam nudi nekoliko vrsta Kodak SONORA besprocesnih ploča:

Sonora XTRA 2 i Sonora XTRA 3 (nasljednici Sonore X) - predviđene za offsetni komercijalni tisak, ambalažni tisak sa UV aplikacijama i revijalni tisak

Sonora XTRA-2N (nasljednik Sonora X-N) - predviđene za novinski tisak

Karakteristike:

  • Elektrokemijski zrnasta i eloksirana aluminijska podloga: 0,15 / 0,20 / 0,30 / 0,40 mm
  • Potrebna laserska energija: 90 do 120 mJ / cm2
  • Razlučivost: 1 do 99% @ 200 lpi (max. Do 450 lpi) i FM20

XTRA detaljna

SONORA XTRA ima 3x jači kontrast slike u usporedbi sa Sonorom X. Mogu se vidjeti i najmanji detalji slike na ploči.

XTRA brza

SONORA XTRA prilagođena je i za najbrže CTP strojeve, osiguravajući vam time maksimalnu iskoristivost svih performansi vašeg CTP uređaja, kao i nadogradnju postojećeg CTP-a na brži ispis ploča, čak do 80 ploča na sat.

XTRA otporna

SONORA XTRA ima robusniju površinu i postojaniji premaz, tako da može izdržati gotovo svaki tretman s impresivnom otpornošću na habanje i na ogrebotine.

XTRA otisak

SONORA XTRA može printati do 400.000 otisaka na rotaciji, 250.000 otisaka na offsetnim strojevima i 100.000 otisaka na offsetnim strojevima s UV bojama.

O svemu tome posvjedočila je i novinska tiskara Hanza Medije - PJ Slobodna Dalmacija u Dugopolju. U kratkom razgovoru s direktorom tiskare g. Antom Tomašem doznajemo sve prednosti prelaska na ZELENA rješenja i ZELENU tehnologiju.

Možemo se pohvaliti da smo prva novinska tiskara u Hrvatskoj koja je investirala u besprocesne Kodak CTP ploče SONORA X-N Process Free Printing Plates. Izuzetno smo sretni i ponosni što se izrada tiskovne forme za tisak novina u Slobodnoj Dalmaciji počela provoditi bez ikakvih kemijskih procesa, obrada, sredstava i otpada uz visoko automatizirane radnje. Kodak-ove termalne bezprocesne ploče osim ekološki prihvatljivog i održivog rješenja omogućuju i značajne uštede u potrošnji vode, kemikalija i električne energije.”

spread Version 1A 1152021

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.