Uspješno povezivanje Heidelberg-a sa sustavom DIPS u tiskari Offset tisak NP GTO

Prema vodećim hrvatskim poslovnim časopisima Bussines.hr i Lider više godina svrstani među 150 najboljih malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj, tiskara Offset tisak NP GTO osnovana 1994. godine u suvlasništvu gosp. Predraga Vrzića i gosp. Nenada Glavaša, danas zapošljava 55 stalnih djelatnika.

U svom proizvodnom programu nude razne grafičke proizvode poput naljepnica, plakata, mapa, kutija, vrećica, banera, rokovnika, kalendara, knjiga, časopisa…

S naglaskom na pouzdanu i sigurnu kvalitetu uz poštivanje dogovorenih rokova maksimalno se trude pomoći klijentima u pronalaženju optimalnih tehnoloških rješenja za njihove potrebe.

Partner s kojim surađujemo 15 godina može se bez zadrške pohvaliti zavidnim proizvodnim parkom od Kodak CTP-a, nekoliko digitalnih printera za tisak iz arka i iz role, četverobojnim Heidelberg Speedmaster-om formata B3, te raznim doradnim strojevima.

Nedavno su se odlučili na povezivanje grafičke pripreme i novog Heidelberg tiskarskog stroja sa sustavom DIPS kako bi ubrzali proces pripreme stroja, podigli kvalitetu na još viši nivo, povećali produktivnost i smanjili otpad prilikom pripreme stroja za tisak.

Priprema stroja za tisak jedan je od najvažnijih aspekata za povećanje produktivnosti i smanjenje makulatura. Posebno se to odnosi na pripremu obojenja, ujednačavanje nanosa boje po zonama bojanika i postizanje optimalnog nanosa boje prema standardima za offset tisak. Boja na podlozi je ono što ljudsko oko vidi i promatra stoga je njen nanos ključan za kvalitetu proizvoda.

Digital Ink Preset System, skraćeno DIPS, tvrtke Printflow, sustav je koji omogućuje automatsko predpodešavanje zona bojanika te broja okretaja duktora kako bi se dobilo ujednačeno obojenje po cijeloj površini tiskovnog arka u što kraćem vremenu. Kao rezultat brze i precizne pripreme ostvaruju se uštede u vremenu, ali i u materijalu potrebnom za pripremu stroja.

Djelujući kao komunikator između radnih stanica u pripremi za tisak i tiskarskog stroja DIPS preračunava informacije o pokrivenosti bojom iz datoteke koja se šalje na osvjetljavanje na CTP uređaj, pretvara ih u podatke o potrebnoj količini boje po zonama i ukupno potrebnoj količini boje, te ih prosljeđuje na konzolu tiskarskog stroja.

DIPS je definitivno najfleksibilniji sustav predpodešavanja zona bojanika na tržištu, posebno u okruženjima s više strojeva. Pruža jedinstven zajednički sustav za sve tiskarske strojeve u tiskari bez obzira na godište, marku i model print konzole na stroju. Čak i najnoviji strojevi sa zadnjom generacijom print konzole povezuju se sa ovim sustavom što je bio slučaj u tiskari Offset tisak NP GTO gdje smo instalacijom DIPS sustava povezali Heidelberg stroj sa Press Center 3 konzolom zadnje generacije i Kodak Prinergy workflow u grafičkoj pripremi.

Već tri desetljeća Printflow razvija i proizvodi sučelja za povezivanje, podešavanja i kontrolu obojenja na tiskarskom stroju. Tisuće tiskarskih strojeva diljem svijeta integrirane su kroz Printflow sustave. Tvrtka Grafiknet već više od 20 godina uspješno surađuje sa tvrtkom Printflow i instalirali smo preko 30 različitih DIPS sustava u regiji. Svi do jednog korisnika uvijek daju isti komentar: "Najbolja investicija ikada, najbrži povrat ulaganja, povećano zadovoljstvo operatera na stroju, smanjenje troškova pripreme stroja i veća produktivnost."

Na tom tragu a povodom nove instalacije kratku izjavu dao je gosp. Nenad Glavaš, jedan od suvlasnika tiskare Offset tisak NP GTO.

"DIPS nam je pomogao kod brže pripreme tiskarskog stroja, a osobito olakšao rad našim operaterima da sigurnije i brže dođu do zadovoljavajućeg otiska sa ispravnim nanosima boje na tiskovnom arku. Instalacija i obuka odrađene od strane stručnjaka iz Printflow-a i GRAFIKnet-a bila je profesionalna, brza i „bezbolna“, te smo jako zadovoljni sustavom u cjelini. Operateri na stroju vrlo brzo su se prilagodili na novi način rada te objeručke prihvatili benefite ovog sustava. Na kraju sam sebi postavljam pitanje kako smo uopće radili do sada? A samim time jasno vam je moje osobno i opće zadovoljstvo radom s novim sustavom.“

Slika3

I na kraju gosp. Glavaš zaključuje:

„Još jedna vrlo bitna stvar za napomenuti je smanjen utjecaj operatera na nanose boja obzirom da se radi o automatiziranom sustavu. Stoga nemate potrebe za uvaženim stručnjacima i majstorima zanata koji imaju onaj tzv. „osjećaj za boju“. Danas kada je izuzetno teško pronaći, zaposliti i zadržati vještog operatera sa iskustvom u radu na tiskarskom stroju ovo je definitivno ogroman benefit i sigurnost u ispravnost otisnutog arka.“

Tagovi: Printflow

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.