MultiPress: gradimo most između prodaje i proizvodnje

PRINT 4.0 - Čatež, 26.04.18.

GRAFIKnet kao ZLATNI SPONZOR konferencije predstavio je softversko rješenje belgijske tvrtke DataLine Solutions – MULTIPRESS.

Sa 5,000 zadovoljnih offset korisnika, belgijski proizvođač softvera Dataline donosi MultiPress, svoj dinamički MIS/ERP softver, na digitalno tržište. Približavamo vam način na koji se MultiPress sinkronizira sa vašim RIP-om da bi kreirao potpuno automatiziran workflow.

MultiPress je dizajniran i razvijen sa ciljem da zadovolji potrebe grafičke industrije.

Cijeli proces je automatiziran, što čini brži workflow sa manje mogućnosti za ljudske pogreške.

Automatizacija workflow-a trenutno je jedna od vrućih priča u području digitalnog tiska – i to nije nimalo iznenađujuće. Automatizacija nudi uštede u vremenu i novcu, smanjuje mogućnost ljudske pogreške i pojednostavljuje proizvodne procese. Dakle, kada su vaše brzine tiskanja ograničene mogućnostima vašeg stroja, što možete učiniti da stvari učinite bržima i efikasnijima? U toj situaciji softver koji ste odabrali može uistinu donijeti dodanu vrijednost vašem poslovanju. Ali, odličan RIP softver nije dovoljan – i to je područje gdje Dataline nudi nešto posebno u obliku MultiPress-a.

Što MultiPress radi?

MultiPress je MIS/ERP softversko rješenje koje integrira sve administrativne, komercijalne, financijske i logističke poslovne procese, dok se istovremeno sinkronizira sa vašim produkcijskim softverom da bi automatski dijelili informacije. To je moćan alat koji korisniku omogućava da precizno izračuna troškove, izdaje ponude, planira proizvodnju, upravlja zalihama i kontrolira workflow. I, za razliku od ostalih MIS i ERP programa, MultiPress je dizajniran i razvijen sa ciljem da zadovolji potrebe grafičke industrije.

MultiPress pokriva početak priče. Sadrži CRM funkcionalnost obuhvaćajući ponude, narudžbe, fakturiranje, upravljanje zalihama i planiranje – i potpuno je komplementaran sa vodećim RIP softverima. Za korisnike, dodana vrijednost koju donosi potpuno integrirani sustav ne može biti podcijenjena – osigurava vezu između prodaje i proizvodnje, kreirajući automatizirani workflow za brže procese sa smanjenjem mogućnosti ljudske pogreške.

Projekt Menadžer Davy Verstaen detaljnije pojašnjava korake: „Bilo prodajni tim ili kupac osobno može popuniti kalkulaciju, pružajući sve detalje posla, uključujući broj potrebnih otisaka, medij, datum isporuke i tako dalje. Pomoću tih informacija MultiPress može napraviti preciznu kalkulaciju računajući koliko je vremena potrebno da bi se otisnuo nalog, koliko će biti potrebno boje i medija, i računajući marže i popuste koje je tiskara definirala. Sustav može dodati dodatne ponude za različite naklade, a može i u bilo kojem trenutku biti ručno prilagođen od strane prodajnog predstavnika.

Jednom kada klijent validira račun online, i upload-a datoteke, MultiPress će napraviti raspored radnih operacija kako bi zadovoljio rokove isporuke, generirati mapu, napraviti preflight i poslati sve informacije u RIP. Cijeli proces je automatiziran, što čini brži workflow sa manje mogućnosti za ljudske pogreške.“

Integracija je budućnost

Prethodno opisani proces je samo prva stepenica u implementaciji MultiPress-a, ali automatizirani protok informacija ne treba ovdje prestati. Druga razina za nas je slanje informacija u suprotnom smjeru, tj. automatsko slanje podataka iz RIP-a u MultiPress da bi se napravila post-kalkulacija.

Pred-kalkulacija koja je napravljena da bi se izradila ponuda, je naravno samo procjena troškova posla. Uspoređujući te podatke sa stvarno utrošenim vremenom i potrošenim materijalom, MultiPress će moći unaprijediti svoje kalkulacije kako bi buduće ponude bile još preciznije. Naravno, ukoliko operateri upišu informacije nakon odrađenog posla, to već može biti napravljeno, ali usko grlo je uvijek ljudski faktor – praćenje vremena i materijala mora biti napravljeno ručno. U budućnosti, ove informacije će biti dohvaćane automatski u MultiPress sa produkcijskih strojeva. U tom slučaju, kada kalkulacije budu još preciznije, moći ćete vašim kupcima ponuditi bolju cijenu ili sebi zadržati povećanu maržu.

Automatizacija između prodaje i proizvodnje koju omogućuje MultiPress već pruža tiskarama koje ga koriste značajne koristi u proizvodnji, a evidentno je da još puno toga dolazi u budućnosti. Da bi saznali koliko vam MultiPress može uštediti vremena i novaca, isprobajte ROI kalkulator – https://www.dataline.eu/en/roi-calculator – rezultat bi trebao biti ugodno iznenađenje!

Tagovi: Multipress

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 20 godina s vama

CTP SUSTAVI

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Odranska 1/1
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.