FESPA, Berlin, 31.05. – 03.06.

Nakon tri godine FESPA Global Print Expo vratila se u Njemačku, točnije u Berlin. O tome koliko je nedostajala izlagačima najbolje govori osam hala popunjenih s oko 350 izlagača. Među njima su ovaj put, za razliku od sajma u Amsterdamu prošle godine, bila sva važna imena grafičke industrije. Čini se, ipak, da su grafički sajmovi tu da ostanu te da itekako postoji potreba za njihovim održavanjem.

Kada su u pitanju FESPA sajmovi u Berlinu i Münchenu, posjetitelji iz naše regije mogli su se sretati na svakom koraku. Iskoristili su priliku i u ova 4 dana vidjeli sve novitete na jednom mjestu. Prilika je to možda i za donijeti odluku u što uložiti s obzirom na nove natječaje EU fondova najavljene za kraj 2022.

FESPA je definitivno opravdala svoj status jednog od najjačih europskih grafičkih sajmova. Noviteta na sajmu zaista nije nedostajalo, a s ponosom ističemo štand našeg partnera – Dursta.

Najzanimljiviji novitet na Durstovu štandu, ujedno i najvećem na ovogodišnjem sajmu, sa zavidnih 800m2, je premijerno predstavljeno, robustno superwide rješenje s LED tehnologijom P5 500. Dolazi sa širinom ispisa od 5,25m i Ricoh glavama; osim V-reza ima i mogućnost H-reza te se iz role sada mogu raditi i arci. Role mogu raditi u single, dual i triple modu (u dual modu čak asimetrično).

U sklopu Durstovog štanda predstavljen je Vanguard Digital koji je unazad godinu dana prisutan i na našem tržištu u sklopu Durst grupacije. Radi se o digitalnim pisačima srednjeg i višeg produkcijskog ranga američkog proizvođača.

Pored Durstovog štanda, prisutni smo bili i na štandovima tvrtki Zünd i Dataline. Zünd je predstavio svoje sustave za rezanje, a Dataline svoj MULTIPRESS - pametno softversko rješenje za digitalni tisak, offset tisak i digitalni tisak velikih formata.

 

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 20 godina s vama

CTP SUSTAVI

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.