Grafik.net postao kvalificirani partner FOGRA Instituta za certifikaciju prema ISO standardu

Nove uštede i dodatni izvori prihoda uz grafičke standarde globalizacija i potreba za otvaranjem novih tržišta kroz izvoz usluga neminovno vode do standardizacije u grafičkoj proizvodnji. Danas je gotovo nezamislivo biti konkurentan i izvoziti grafički proizvod na europsko tržište ukoliko ne radite prema standardima struke, a za očekivati je da će i kompanije na lokalnom tržištu ubrzo imati iste zahtjeve.

Rad prema standardima struke je važan jer vam omogućuje:

  • smanjenje troškova proizvodnje;
  • smanjenje reklamacija;
  • nove izvore prihoda kroz nove poslove;
  • jednostavniji nastup na vanjskim, posebice europskim tržištima.

Brojne hrvatske tiskare, kao i one u regiji, svjesne dobrobiti standardizacije, već rade prema ISO standardima za grafičku proizvodnju, ali to nisu dokumentirale i zatražile certifikaciju. Uz to, mnoge tiskare miješaju standarde i tvrde da imaju ISO standard, misleći na ISO 9001 ili ISO 14001. Iako se danas sve može standardizirati, naša tvrtka stavlja naglasak na standarde za grafičku proizvodnju - ISO 12647. Razvijen od strane Fogra Instituta, a u suradnji s German Printing and Media Industries Federation, Process Standard Offset (PSO) je industrijski orijentiran opis i standardiziran postupak za izradu tiskanih proizvoda. Međunarodno priznat, PSO je u skladu sa standardom serije ISO 12647.

Njegovo korištenje je jamstvo kvalitete cjelokupnog tiskarskog proizvodnog procesa - od stvaranja datoteke do gotovog tiskanog proizvoda. PSO opisuje odgovarajuće mjerne i kontrolne metode kojima proces proizvodnje može biti nadziran, vođen i dokazan, što uključuje mjerne uređaje sa spektroskopskim i denzitometrijskim postavkama, te odgovarajuće ispitne elemente (npr. kontrolni strip). Nadalje, PSO postavlja nominalne vrijednosti i tolerancije za tisak na modernim proizvodnim materijalima, pokazujući što je razumno i ostvarivo. Korištenjem PSO postupka želimo postići što učinkovitiji proizvodni proces i istovremeno osigurati predvidljivu kvalitetu boje, od pripreme do krajnjeg proizvoda. Budući da rijetko koja tiskara koristi datoteke koje je sama izradila, krajnji kupci često naručuju izradu istih od proizvođača koji nisu specijalisti u grafičkoj industriji. Kako bi se izbjegli problemi i nejasnoće, struka je jasno definirala standarde - ISO 12647 Process Standard Offset - postupak koji je u stalnom razvoju kako bi pomogao krajnjem korisniku.

Kvaliteta postaje mjerljiva, provjerljiva i izvodljiva!

Kao tvrtka koja kontinuirano donosi novitete i prati razvoj grafičke industrije investirali smo u ovaj segment te vam nudimo cjelovitu podršku u implementaciji grafičkih standarda koji vam omogućuju komparativnu prednost na tržištu. Članovi smo i kvalificirani partner FOGRA Instituta te imamo osposobljene zaposlenike za pripremu kupca za certifikaciju prema ISO standardu. Kao međunarodno priznata ustanova FOGRA Institut je udruženje za istraživanja grafičke tehnologije koje izdaje certifikate s dokazom da tiskara radi prema standardima.

Ukoliko trebate dodatne informacije i imate pitanja oko procesa provođenja certifikacije slobodno kontaktirajte g. Deana Tolpa na e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob: 091 4723 454.

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 20 godina s vama

CTP SUSTAVI

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Odranska 1/1
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.