PRVA ZELENA NOVINSKA TISKARA U HRVATSKOJ

Svi naši partneri konstantnim ulaganjem u tehnologije, proizvodne procese i samu proizvodnju ne samo da ispunjavaju želje i očekivanja kupaca već i smanjuju negativne utjecaje na okoliš na najmanju moguću mjeru poštujući tako ekološke, zakonske i druge regulative.O tome svjedoči i novinska tiskara Hanza Medije - PJ Slobodna Dalmacija u Dugopolju. U kratkom razgovoru s direktorom tiskare g. Antom Tomašem doznajemo sve prednosti prelaska na ZELENA rješenja i ZELENU tehnologiju.

2

"Slobodno se možemo pohvaliti da smo prva novinska tiskara u Hrvatskoj koja je investirala u besprocesne Kodak CTP ploče - SONORA Process Free Printing Plates. Izuzetno smo sretni i ponosni što se izrada tiskovne forme za tisak novina u Slobodnoj Dalmaciji počela provoditi bez ikakvih kemijskih procesa, obrada, sredstava i otpada uz visoko automatizirane radnje. Kodak-ove termalne bezprocesne ploče osim ekološki prihvatljivog i održivog rješenja omogućuju i značajne uštede u potrošnji vode, kemikalija i električne energije.

3

1. Ušteda vode
Tradicionalno obrađene tiskovne forme u proizvodnom procesu moraju proći kroz razvijačicu i postupak razvijanja koji vodu koristi za ispiranje, razrjeđivanje koncentriranih kemikalija i čišćenje. Na godišnjem nivou pričamo o značajnim uštedama.

2. Ušteda kemikalija
Za prolazak tradicionalno obrađenih ploča kroz razvijačicu potrebno je oko 0,1 litra kemikalija za razvijanje ploča po četvornom metru ploča.
Nakon prebacivanja proizvodnje na “Process Free” obradu ploča, ne samo da se eliminira upotreba enormnih količina kemikalija potrebnih za obradu ploča, već i ostalih resursa koji se koriste za proizvodnju, pakiranje, isporuku, te skladištenje kemikalija.

3. Ušteda energije
Jednostavno rečeno - ploče bez procesa razvijanja omogućuju tiskarima da kompletno eliminiraju sustave za razvijanje iz svoje proizvodnje."

4

Rješenja za vas imamo, a na vama je da još danas svoje poslovanje obojite u ZELENO!

Više o temama pročitajte na: 

https://www.kodak.com/en/print/blog-post/2019-sonora-plate-green-leaf-award-winners

https://www.kodak.com/en/print/product/offset/plates/sonora-x-process-free-plates

Tagovi: Kodak

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.