ROTOPLAST GRUPA POVEĆALA KAPACITETE I PRODUKTIVNOST

Zbog različitih tehnika tiska koje nude u proizvodnji fleksibilne ambalaže, Rotoplast grupa svoju je proizvodnju obogatila CtP sustavom Kodak Flexcel NX Wide koji će značajno pridonijeti optimizaciji cjelokupnog poslovanja.

Povećanje produktivnosti i efikasnosti, veća fleksibilnost, bolje planiranje i kombiniranje poslova što dovodi do smanjenja škarta, a samim time i ušteda te optimizacija cjelokupnog poslovanja, glavni su razlozi zbog kojih je Rotoplast grupa odlučila investirati u digitalni CtP sustav Kodak Flexcel NX Wide.
Posjetili smo ih u njihovim prostorima u Garešnici gdje nas je dočekao gosp. Dorijan Naletina, direktor tvrtke Rotoplast, s kojim smo razgovarali o najnovijoj investiciji te što ona znači za Rotoplast grupu.

Kako nam je rekao gosp. Naletina, s obzirom da Rotoplast grupa, koju uz tvrtku Rotoplast čine još i tvrtke Bakrotisak te Hon-ing, od ranije koristi provjerenu i pouzdanu Mircalon-Kodak tehnologiju, bilo im je važno, zbog različitih tehnika tiska koje nude u proizvodnji fleksibilne ambalaže, imati sustav kojim će na razini grupacije moći lakše planirati i kombinirati poslove.
„Uz CtP sustav Kodak Flexcel NX Wide povećali smo kapacitete, a samim time i produktivnost, što znači da smo sada u mogućnosti poslove još brže odrađivati. Naime, trendovi u fleksotisku su se promijenili i kompleksnost posla stalno raste. Nekad je bilo tri artikla jednog proizvoda, a danas ih kod pojedinih proizvoda ima desetak pa i više. Takva struktura poslova zahtijeva puno pripreme i prije početka same proizvodnje, a kada je sve spremno nužno je cijeli proces proizvodnje završiti u što kraćem roku. Zbog toga je važno imati tehnologiju proizvodnje u svim fazama na razini koja može pratiti takvu dinamiku i skratiti vrijeme. Od Kodak Flexcel NX Wide upravo to očekujemo na samom početku našeg proizvodnog procesa“, kaže gosp. Naletina.

Kodak Flexcel NX Wide za vrhunsku stabilnost i točnost

CtP sustav Kodak Flexcel NX Wide instalirala je tvrtka Grafik.net, ovlašteni distributer Miraclon-Kodak rješenja za regiju, a s kojom Rotoplast grupa uspješno surađuje već više od deset godina.Što je to što sustav Kodak Flexcel NX razlikuje od konkurencije, rekao nam je gosp. Antonio Zadro, voditelj prodaje u tvrtki Grafik.net.

„Kodak Flexcel NX inovativno je i integrirano rješenje za digitalnu izradu tiskovnih formi za fleksotisak. Sustav je napravljen tako da pruža mogućnosti i izvan onih koje se tradicionalno mogu postići fleksotiskom. Prijenos boje s klišeja na podlogu daleko je veći od svih dostupnih klišeja na tržištu. Denzitometrijska vrijednost je u prosjeku jača za 0,4 u svim bojama što daje vrijednosti jednake ofsetnom tisku, a to znači i daleko veći gamut i više nijansi boja u tisku. Sve to rezultira vrhunskim otiskom s izraženijim bojama. Kodak Flexcel NX koristi sqaurespot tehnologiju čime se postiže vrhunska stabilnost, ponovljivost i točnost – veličina točkica manja je od 10 mikrona zbog čega je oštra i konzistentna“, kaže gosp. Zadro.

Kodak Flexcel NX Wide odlikuje veća brzina osvjetljavanja te format od max 1067x1524mm zbog čega u Rotoplast grupaciji u kombinaciji s finiširanjem klišeja očekuju da će im se povećati produktivnost.

Inače, kako smo i spomenuli, suradnja tvrtke Grafik.net i Rotoplast grupe uspješno traje već više od deset godina. Kako nam je rekao gosp. Naletina, podrška od strane Grafik.neta cijelo vrijeme je odlična. „Kad god imamo neki problem serviseri brzo izlaze na teren, a telefonska podrška uvijek je tu. Važno nam je znati da imamo sigurnog i pouzdanog partnera kako bismo našim kupcima mogli osigurati kontinuitet kvalitete te stabilnost proizvodnje“, govori nam gosp. Naletina.

U iščekivanju svjetske nagrade za fleksotisak

Rotoplast grupa kao korisnik Miraclon - Kodak Flexcel NX tehnologije ove se godine prvi put, između ostalog i na poticaj Grafik.neta, prijavila na natječaj Global Flexo Innovation Awards. Riječ je o globalnom natječaju za kojeg organizatori kažu kako slavi inovativnost i kreativnost ambalaže otisnute tehnikom fleksotiska. Uz visoku kvalitetu koja se smatra preduvjetom, ova jedinstvena nagrada gleda dalje od samog uzorka te prepoznaje inovacije koje donose vrijednost kroz cjelokupni proizvodni lanac. Radovi moraju pokazati kako su fleksografski tisak, ploče Kodak Flexcel NX i vlastiti inovativan pristup tvrtke rezultirali izvanrednim postignućima u korištenju kreativnog grafičkog dizajna, poboljšanjima workflow-a u proizvodnji, pretvaranju procesa ispisa u flekso te predanosti održivosti.

Rotoplast grupa na ovaj je natječaj prijavila proizvod kojeg su radili za jednog inozemnog kupca. „Proizvod je vrlo zanimljivog dizajna te je bio malo kompleksniji za otisnuti. Riječ je o ekskluzivnijem proizvodu, točnije o vrećici u koju se stavljaju različiti kvalitetni poljoprivredni proizvodi uz naglasak na ekološki usmjerena rješenja“, pojašnjava nam gosp. Naletina.

S obzirom na planove Rotoplast grupe za daljnjim još intenzivnijim širenjem na zapadnoeuropska tržišta, prijava na ovaj natječaj svakako može biti još jedna odlična odskočna daska za otvaranje novih mogućnosti i prilika.

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.