KODAK NX TEHNOLOGIJA U TVRTKI ASTARTA

Tvrtka Astarta d.o.o. (ex Aster) iz Splita kao dobavljač grafičke pripreme i digitalnih klišeja za ambalažni tisak, na tržištu je prisutna već 27 godina. Svoj su portfelj nedavno nadopunili tehnologijom nove generacije. Radi se o stroju Kodak Flexcel NX s kojim će nastaviti proizvodnju digitalnih polimernih klišeja za fleksotisak.

"S novom generacijom CTP-a proizvode se precizniji klišeji, a s našim znanjem i dugogodišnjim iskustvom, ambalažnim tiskarima omogućavamo kvalitetniji tisak. Na taj način pomažemo flekso tiskarama rješavanje svakodnevnih problema vezanih uz tisak. Kvaliteta tiska postiže se grafičkom pripremom i modernom tehnologijom izrade klišeja Kodak Flexcel NX. Ova tehnologija prepoznata je i verificirana u svjetskim razmjerima", kaže nam gosp. Ranko Njegovan, iz tvrtke Astarta d.o.o.

2022 0224 112925 01 dev

Kodak Flexcel NX ima cijeli niz kvalitetnih rješenja s kojima flekso tiskari mogu postići iznimne rezultate u odnosu na "klasične" digitalne klišeje.

NX je prvi tržištu ponudio rastersku točku s ravnim vrhom flat dot kojom je znatno smanjen prirast rasterske točke. Uz ravnu točku, pomoću sustava digicup znatno je poboljšan prijenos ili transfer bojila s klišeja na tiskovnu podlogu. Odgovarajućom površinskom obradom (izbor paterna) na svim tiskovnim elementima na polimernoj ploči poboljšat će se nanošenje tiskarske boje na podlogu.

Dakle, može se utjecati na rasterske elemente, pune tonove i kvalitetu bijele podložne boje. Na taj način, pomoću klišeja kontrolira se obojenje na otisku. Ovisno o zahtjevu dizajnerskog rješenja rasterska linijatura na klišeju može se povisiti, čime se postiže oštrina i ističu finiji detalji na slikama.

Ono što sustav Kodak Flexcel NX čini posebnim, pojasnio je i gosp. Antonio Zadro, voditelj prodaje u tvrtki GRAFIKnet.

"Kodak Flexcel NX inovativno je i integrirano rješenje za digitalnu izradu tiskovnih formi za fleksotisak. Sustav je napravljen tako da pruža mogućnosti i izvan onih koje se tradicionalno mogu postići fleksotiskom. Prijenos boje s klišeja na podlogu daleko je veći od svih dostupnih klišeja na tržištu. Gustoća obojenja u svim bojama mjerena denzitometrom u prosjeku je veća za 0.4 D, čime se postižu vrijednosti koje su jednake kao u ofsetnom tisku, a to znači i daleko veći gamut i više nijansi boja u tisku. Sve to rezultira vrhunskim otiskom s izraženijim bojama. Kodak Flexcel NX koristi sqaurespot tehnologiju čime se postiže vrhunska stabilnost, oštrina, konzistentnost i točnost. Veličina točkica manja je od 10 mikrona što se najbolje vidi na prijelazima boja i svijetlim mjestima na otisku".

2022 0224 114148 pl 01

Inače, suradnja tvrtke GRAFIKnet i Astarta uspješno traje već gotovo 20 godina. Kako je istaknuo gosp. Ranko Njegovan, osnivač i vlasnik, podrška od strane GRAFIKneta cijelo vrijeme je odlična.

"Kad imamo neki problem, a njih je dosada bilo malo, serviseri brzo izlaze na teren, a telefonska podrška uvijek je dostupna. Razlog za nabavu NX-a su: inovativna rješenja i iznimna kvaliteta klišeja koja je vidljiva na otisku, kvalitetan hardver i dosadašnja dobra iskustva sa Kodakovom opremom. Važno nam je imati sigurnog i pouzdanog partnera kako bismo našim tiskarima-kupcima  osigurali stabilan i kontinuira kvalitet klišeja, te sigurnu isporuku", izjavio je gosp. Njegovan.

Kontakt GRAFIKnet: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kontakt Astarta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tagovi: Kodak

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.