Nova zvijezda iz Brixena

Na ovogodišnjoj FESPA-i u Munchenu održana je svjetska premijera VK3220T-HS plošnog UV pisača nove generacije. Novi kompaktni dizajn stroja prilagođen korisniku, izuzetna brzina i kvaliteta te rad na platformi  jednog od najboljih softvera današnjice - Durst Workflow, samo su neke od značajki ovog novog sustava. Pisač veličine 3.2 x 2 metra dio je rastućeg portfelja Vanguard Europe koji opskrbljuje kupce na tržištima koja pokrivaju industrijski flatbed i roll-to-roll pisače s potrebama visokih performansi. Koristeći do 3 reda Kyocera ispisnih glava od 4 pikolitra pri rezoluciji ispisa do 1800 dpi, VK 3220T-HS radi brzinom do čak 360 četvornih metara na sat.

Bit ćemo realni i reći da to i nije neka kvaliteta tiska s obzirom da se flatbed pisači uobičajeno ne koriste za tisak mesh platna, cerada i jumbo plakata, ali već sa tiskom u 2 prolaza dobivate otisak odlične kvalitete i brzinu do 270 m2 na sat. Stroj koristi boje LED UV sa sustavom vodenog hlađenja koje osiguravaju dulji vijek trajanja i manje održavanja. Za LED diode jamči se 50.000 radnih sati. VK3220T-HS može tiskati na različitim podlogama kao što su akrilne ploče, valoviti karton, PVC, valoviti polipropilen, cigla, platno, brušeni aluminij, drvo i koža do 10 cm debljine. Robustan stroj od gotovo 3000 kg, izuzetno čvrste konstrukcije koristi sustav magnetskih traka za pomicanje glava koji bi trebao jamčiti veću točnost, kao i „Renishaw encoding“ sustav kodiranja za preciznije pokrete. Stol je podijeljen u šest vakuumskih zona, koje pokreću dva motora od 2.2 kw.

Vanguard - Growing your business together!

Postati dio obitelji Vanguard definitivno nije samo jednokratna kupnja. Njihov moto “growing your business together” jasno ukazuje na način poslovanja i njihovog odnosa prema korisnicima. Cilj je konstantna nadogradnja, rast i razvoj u skadu i s potrebama vašeg poslovanja od početne osnovne razine do munjevito brzih i kompleksnih rješenja.

Glave stroja su konfigurirane s 2 kanala po glavi tako da osnovni model dolazi s 2 glave za 4 boje CMYK. To je početna osnovna konfiguracija. Ovome je moguće dodati još po 1 glavu za LightCyan i LightMagentu, plus još 1 glavu s 2 bijela kanala i petu glavu s 2 kanala za UV lak. Povrh toga, korisnici mogu dodati još 1 ili 2 dodatna reda glava, za ukupno do 15 ispisnih glava.

Durst – Proven quality!

Sam Vanguard američki je proizvođač kojeg je Durst kupio još 2020. godine. Dok Durst uglavnom proizvodi skupe vrhunske hibridne pisače, Vanguard se fokusira na dio tržišta koji vodi računa o troškovima. Stoga je Durst osnovao tvrtku Vanguard Europe kako bi iskoristio ovu sinergiju na svojim domaćim tržištima, koristeći svoju cjenovno pristupačniju ponudu pisača kako bi privukao kupce u Durst eko-sustav.

Sve to dovodi nas do drugog zanimljivog kuta gledanja na ovaj pisač. Unatoč tome što je Vanguardov pisač, ovo nije stroj američke proizvodnje. Dizajniran je i sastavljen u Vanguardovom europskom sjedištu u zgradi Kraftwerka pored Durstovog globalnog sjedišta u Brixenu, Južni Tirol, Italija. To znači da, iako bi ovo trebala biti jeftinija alternativa, još uvijek ima koristi od Durstova preciznog i detaljnog pristupa proizvodnji.

Što je još važnije, strojevi Vanguard dolaze s izvrsnim Durstovim RIP-om i pristupom cijelom Durst portfelju softvera, uključujući web-to-print, MIS i sistemsku analitiku, a to također znači da ukoliko se kupci kasnije odluče prijeći na Durst pisač, tada već imaju softver i nemaju potrebe za dodatnom edukacijom svojih operatera.

Zasluge za ovaj novi kompaktni, korisnički prilagođen dizajn pripadaju suradnji s višestruko nagrađivanom tvrtkom Zanzotti Industrial Design, koja također stoji iza dizajna kompletnog Durst portfelja, a donosi nam naizgled skromnije ali svakako intuitivnije, ergonomičnije i optimiziranije rješenje po mjeri svakog operatera.

Tagovi: Vanguard

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.