ZÜND Q-LINE – KONKRETNA IZVEDBA

Švicarska tvrtka Zünd nastavlja sa širenjem svog portfelja vrhunskih digitalnih rješenja za rezanje. Premijerno na FESPI u Münchenu predstavljena je četvrta generacija digitalnih sustava za rezanje pod nazivom Q-Line. Q-Line BHS180 odlična je nadopuna Zünd-ovoj trenutnoj ponudi koja ponovno podiže ljestvicu kada se radi o učinkovitoj industrijskoj proizvodnji od palete do palete.

Nova Q-Line namijenjena je posebno onima koji imaju potrebu za visoko automatiziranom, industrijskom završnom obradom otisnutih ploča za displeje i ambalažu. Pojedinačne komponente – novi BHS180 uvlakač ploča s undercam-om, te jedinica za odlaganje optimalno su usklađene i pružaju dosad nedostižne razine produktivnosti. Zajedno nude nevjerojatnu točnost rezanja i pouzdanost. Novi Work Station ergonomski je podesiv sa Touch screenom i Joystickom za upravljanje.

Novi koncept za vrhunsku izvedbu

Potpuno novi koncept koji stoji iza Q-Line s BHS180 redefinirao je performanse u mnogim aspektima. Nove komponente stroja generiraju impresivnu brzinu do 2,8 m/s i ubrzanja do 2.1 G, dok je nova podkonstrukcija izrađena od izuzetno stabilnog i masivnog betona. Greda s alatima od karbonskih vlakana osigurava nevjerojatno gladak rad i optimalnu preciznost rezanja, čak i pri ekstremno velikim brzinama. Svaka greda ima sedam utora na stolu za pohranu različitih alata koji se automatski mijenjaju ovisno o poslovima. Q-Line s BHS180 dolazi s najnovijom generacijom modula i alata.

Sustav posjeduje i dvostruku zaštitu prema EU normama. Zbog velikih brzina i ubrzanja nije dovoljna samo svjetlosna barijera, već je postavljena i fizička barijera koja se podiže automatski kod pokretanja posla.

zund qline 00002

Alati

UNITO (universal tool)  je alat koji se koristi s centriranim i necentriranim povlačnim noževima te je prikladan za obradu materijala debljine do 5 mm.
ELOSTO (kod G3 znan kao EOT)  je dostupan u dvije različite varijante za poslove rezanja koji zahtijevaju oscilaciju koju pokreće električni motor.

CRETO (creasing wheel) koristi se za biganje, a novost je da se koriste kotači promjera 15 cm, i pritiska 50 kg.

PERTO (perforation tool)  je alat koji se koristi u kombinaciji s kotačima za perforaciju. DRAWTO je za označavanje i crtanje na iznimno širokom rasponu materijala.

Alati su pohranjeni u samom stroju, označeni QR kodom, pa je ujedno i izmjena alata automatizirana. Prema zadanom nalogu i procesima proizvodnje stroj sam odabire potrebne alate i ujedno prati istrošenost noževa kako bi finalni proizvod bio kvalitetno izrađen.

Površina undercama za čitanje QR koda i registracijskih oznaka iznosi 160x100 cm. Time je osigurano i automatsko poravnavanje ploča, te automatsko prepoznavanje oštećenih i neadekvatnih ploča koje samo prolaze kroz stroj bez rezanja pa nema potrebe za intervencijom operatera.

Uskoro se očekuje i nadogradnja stroja kako bi mogao koristiti i ostale alate primjerice Router.

Automatizirana proizvodnja od palete do palete

Q-Line s BHS180 uklanja uska grla u digitalnom rezanju eliminirajući potrebu za ručnim rukovanjem materijalom. Automatski transport materijala s palete na paletu povećava produktivnost proizvodnog procesa i sprječava vrijeme praznog hoda. Prilagodljiv i transparentan tijek proizvodnje također osigurava jednostavnu i pouzdanu obradu narudžbi. Sustav bilježi podatke pohranjene za svaki posao pomoću QR kodova i na taj način osigurava inteligentan radni tijek proizvodnje temeljen na QR kodu i bez grešaka.

zund qline 00003

Modeli

Trenutno je novi Q-Line s BHS180 dostupan kao dual-beam sustav u tri različite veličine. Korisnici odabiru odgovarajuću veličinu stroja za svoje specifične zahtjeve, bez obzira uključuje li njihova proizvodnja jednokratne, male serije ili velike narudžbe. Zünd Cutter Q 32-32 D ima radnu širinu od 3.2 m, Q 22-32 D radnu širinu od 2.2 m, a Q 18-32 D radnu širinu od 1.8 m.

Trenutni korisnici ovih izuzetnih Zünd-ovih digitalnih sustava su svima dobro poznate tvrtke: Model, WellPack i DS Smith.

Tagovi: Zund

GRAFIK.NET

Osjetite boje - Istražite mogućnosti - Otkrijte savršenstvo - 25 godina s vama

CTP I KONVENCIONALNI TISAK

CTP osvjetljivači - Razvijačice - Izlagači uređaji i ostali alati - Fleksografski sustavi - Mjerni instrumenti - Proofing - CTP ploče i ostali repromaterijal

Digitalni tisak

Inkjet digitalni tiskarski strojevi - Inkjet strojevi velikog formata - Elektrofotografski c/b digitalci - Kolor digitalci - Boje i ostali repromaterijal

Dorada

Bigerice – Falcerice – Laminatori – Rezačice - Strojevi za uvez - UV lakiranje - Dorada iz role - Izrada kartica - Multifunkcijski strojevi za doradu - Ostala doradna oprema

Produkcijski softver

Softverska rješenja i programski paketi za pripremu tiska, konverziju boja i probne otiske za ambalažni i komercijalni dio tiskarske industrije - MIS/ERP sustavi za upravljanje poslovnim procesima

Strukturno kabliranje

Računalne mreže, audio i video sustavi, konferencijski sustavi, usluge tehničke podrške

GRAFIK.NET D.O.O.

Trnjanska cesta 114
10000 ZAGREB
HRVATSKA
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
T +385 1 6137 414
ugp member badge1 350px

POŠALJI PORUKU

PRATITE NAS

  

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.